Meest voorkomende storingen

Op deze pagina vind u de meest voorkomende storingen. Elke pelletkachel heeft wel eens een storing, dit kan komen door een defect maar de meest voorkomende storingen worden veroorzaakt door vervuiling of slechte afstelling van de pelletkachel. Wanneer uw pelletkachel een service melding weergeeft in het display is dit géén storing maar een indicatie van de pelletkachel dat er binnenkort onderhoud gepleegd moet worden. Een storing is nooit helemaal te voorkomen maar u kunt er wel wat aan doen om de kans zo minimaal te maken, denk daarbij aan regelmatig reinigen van uw pelletkachel zodat as en roet geen kans hebben om een opstopping te veroorzaken en daardoor  de rookgas uitstroom te belemmeren. In de handleiding van uw pelletkachel staat precies hoe u dat moet doen.

Toch zijn er ook storingen waar u geen invloed op kunt hebben denk daarbij aan een defect onderdeel. Dit kan zowel een mechanisch als een elektrisch onderdeel zijn. Uw pelletkachel is uitgevoerd met meerdere sensoren die bijvoorbeeld oververhitting kunnen meten, of een sensor die weet wanneer de rookgas uitstroom belemmert wordt.

Meest voorkomende storingen Artel pelletkachel

Komt u er toch niet uit? geen probleem, neem gerust contact met ons op en wij zullen u zo goed mogelijk proberen te helpen.

 

Klik hier